Що треба новонародженому: корисні поради по вибору одягу для немовляти

До зустрічі зі своїм малюком батьки готуються завчасно: облаштовують дитячу кімнату, купують коляску, вибирають «панчішки». Питання, як правильно вибрати одяг для новонародженого, актуальне для всіх майбутніх батьків. У магазинах вибір одягу великий, але так нелегко серед цього різноманіття зрозуміти, що дійсно треба малюкові, яка модель краща, на який розмір орієнтуватися.

одяг для новонародженихНемовляті насправді треба не так багато комплектів одягу, як може здатися недосвідченим батькам. Список речей для малюка від народження і до трьох місяців виглядає так:

Також треба купити пелюшки: сьогодні вони використовуються не так часто як раніше, але і без них не обійтися. На майбутнє можна запастися слинявчиками: батьки не встигнуть і озирнутися, як дитина вже пробуватиме свій перший прикорм. Ясельний трикотаж вибирають залежно від того, в яку пору року малюк з'явиться на світ, проте легкий одяг треба купувати і взимку.

«Літнім» новонародженим не варто завчасно готувати зимовий гардероб, адже може виявитися, що до сезону дитина вже його переросте, але декілька теплих кофтин варто вибрати.

Розбираємося з розмірами

Який розмір одягу купувати новонародженому? Це – саме питання, що часто ставиться, від батьків. Зріст немовлят коливається в діапазоні від 49 до 55 см Рекомендується купувати речі 56-го і 62-го розміру: перші знадобляться з моменту народження, а другі – до трьох місяців. Але якщо батьки високі, то дитині з народження може підійти і одяг 62-го розміру. Недоношеним дітям купують речі 44-го або 50-го розміру.

Шапочку для новонародженого треба вибирати 38 – 42 розміру. Якщо батьки великої статури, то про всяк випадок варто купити модель і 46 розміру. Шкарпеточки можна брати «на виріст»: тут точно батьки не помиляться.

Яким має бути одяг для новонароджених

Існують чіткі вимоги до одягу для новонароджених. Він має бути зручним і виготовленим з натуральних тканин. Фасон одягу для немовлят допускає відсутність внутрішніх швів: шкіра немовляти ніжна, і вони можуть натирати. Зовнішні шви в моделях обробляють особливим чином, тому вони служать додатковою прикрасою. Треба простежити, щоб красива вишивка на одязі не дряпала шкіру з внутрішньої сторони.

Кращі моделі для немовлят – на кнопках, треба вибирати одяг, який повністю розстібається на ногах і грудях. «Дихаючі» натуральні тканини – запорука комфорту малюка, тут економія недопустима.

Великий асортимент одягу для найменших можна знайти в інтернет-магазині «Арлекін». Український виробник створює моделі, якість і ціна яких приємно порадують батьків. Вигода від купівлі в інтернет-магазині очевидна: зручно вибирати доступний одяг малюкові, не виходячи з будинку, тим більше якщо якість не викликає сумніву.

Ми працюємо по всій Україні

Даруємо 1000 грн за краще відео!Хочу