Догляд за дитячим одягом

Догляд за дитячим одягом

 

Треба розуміти, що важливо не лише грамотно вибрати одяг для дитини, але і правильно доглядати за ним. Адже хлопчикові або дівчинці рано чи пізно знову захочеться надіти новеньку дрібничку з інтернет-магазину, яка була забруднена, наприклад, на Дні Народження. Щоб правильно доглядати за сучасними речами, необхідно мати уявлення про їх тканини і особливості відходу.

Специфіка прання бавовняного дитячого одягу

 

Практично всі високоякісні дитячі вироби створюються з натурального матеріалу - бавовни. Білий гардероб можна стирати при температурі 95 градвсів, кольорові речі - не більше 40 градвсів. Якщо йдеться про безбарвну бавовну, то можна користуватися універсальним пральним порошком, для кольорового одягу кращим вибором стане порошок, відповідний для прання речей з тонкої тканини. Сушка безпосередньо в пральній машині нерідко викликає усадку одягу для дітей. Тому краще викладати сушитися вироби злегка вологими і не вичавлювати їх занадто сильно.

 

Багато хто вважає, що здійснювати прання дитячого одягу необхідно виключно вручну. Це не так (виключенням може бути зіпсована футболка, яку треба швидко привести в первинний вид). Одяг з натуральних матеріалів частенько стирають в машинці. Лише у вкрай рідкісних ситуаціях може статися таке, що без хімчистки не обійтися.

 

Дитячі вироби рекомендується прати спеціальними порошками для дітей, які точно не викличуть алергії і включають мінімум ПАР. Завдяки різноманітності таких засобів, вийде вибрати найбільш оптимальне для конкретного випадку. Краще підібрати якийсь один вид порошку, який повинен непогано прати речі і вписуватися до бюджету сім'ї.

 

Багато матусь користуються рідкими дитячими гелями для прання. Вони є дуже м'якими і мають приємний ніжний аромат. Подібні засоби мають властивість швидкого розчинення у воді, можуть відмінно виполіскуватися з одягу і не залишати на речах нерозчинні крупинки, як це може бути з порошком.

 

Навіть якщо вам вдалося придбати "правильний" засіб, переконатися в його безпеці для шкіри малюка вийде лише через пару прань. Алергени діють повільно і атакують лише у тому випадку, якщо накопичуються в організмі. Треба уважно стежити за шкірою малюка, симптоми можуть бути незначними. Якщо будуть помітні почервоніння або шорсткість, необхідно вмить вживати заходи.

 

Особливості сушки і прасування дитячого одягу

 

Грамотний догляд і прання - це далеко не повний список вимог, які пред'являються до одягу. Якісно випрані речі треба правильно сушити. Сушку варто виконувати виключно в приміщенні, адже на вулиці бавовна часто покривається пиловим шаром і може спровокувати алергічні реакції. Додатково можна придбати дитячу вішалку, спеціально пристосовану для сушки виробів. Вона гарантовано посприяє збереженню первинного зовнішнього вигляду.

 

Якщо говорити про прасування, то виконувати цей процес треба праскою з парою, поки речі ще вологі. Лише завдяки такій обробці вийде ліквідувати всі мікроби, які нерідко залишаються на виробах навіть після ретельного прання спеціальними засобами. До речі, з цієї ж причини гладити одяг рекомендується як з лицьовою, так і виворітної сторони. Украй важливим це являється у тому випадку, коли пупкова рана у чада ще до кінця не закрилася.

 

Таким чином, якщо дотримуватися вищеописаних правил, дитина точно не зіткнеться з алергічними реакціями, а ви, в свою чергу, зможете не хвилюватися за його здоров'я і ніжну шкіру, уникнувши постійних відвідувань лікаря. Також пам'ятайте про необхідність купівлі виключно якісних трикотажних речей. Солідний асортимент таких виробів представлений в інтернет-магазині "Арлекін».



Ми працюємо по всій Україні

Даруємо 1000 грн за краще відео!Хочу