Кігурумі: особливості, переваги та правила вибору піжами

 Кігурумі – цікавий варіант домашнього або навіть святкового одягу для дітей, який часто надягають на дні народження друзів, Хелловін і т.д. Це вже готовий костюм, що дозволяє перетворитися на улюбленого персонажа, який до того ж залишається комфортним, практичним та універсальним. Його можна використовувати після свята як звичайний домашній одяг або навіть піжаму.

Головне – кігурумі подобається не лише дітям, а й дорослим. Завдяки особливому фасону одяг не сковує рухів, у ньому можна бігати, ходити, грати чи навіть скакати на батуті. Загалом комфортно почуватися, де б ви не знаходилися.

Як перекладається слово «кігурумі»

Для початку давайте розберемося як перекладається це загадкове слово. Воно прийшло до нас із далекої Японії. Саме там з'явилися перші подібні костюми, які сподобалися і дорослим, і дітям. З часом кігурумі завоювали весь світ, сьогодні можна знайти сотні різних моделей, що дозволяють перетворитися на улюблених мультяшних чи книжкових персонажів, тварин тощо.

Отже слово «Кігурумі» прийнято ділити на 2 частини. Перша частина «кігу» дослівно перекладається як «одягати чи носити». Друга частина «нігурумі» японською означає плюшеві м'які іграшки. Тобто переклад дослівно і якнайкраще визначає характеристики костюма. Ви справді ніби надягаєте на себе м'яку іграшку, перетворюєтеся на неї. Чим часто, до речі, користуються не лише дітки, а й аніматори на різних костюмованих дитячих чи дорослих заходах.

Такий одяг підвищує настрій, розряджає атмосферу навколо, викликає усмішку у оточуючих та дозволяє весело провести час у компанії друзів.

Кігурумі: характеристики та переваги домашнього одягу

Кігурумі – це саме те, що вам потрібно не лише для свята, а й на повсякденній основі. У зручний, м'який, плюшевий костюм можна вбиратися всією родиною. Кігурумі є цілісним комбінезоном, дизайн якого повторює улюблених дитячих мультиплікаційних персонажів, героїв книг і фільмів, реальних тварин і т.д.

Тобто ви можете підібрати абсолютно будь-який образ: від покемонів або Шрека і до собачок, зайчиків, ведмежат.

Для того, щоб костюм виглядав повноцінним та цікавішим, дизайнери продумують все до найменших деталей: додають вушка, хвіст, малюють мордочку на капюшоні.

Зручність кігурумі пояснюється насамперед наявністю широких кишень, в яких можна носити смартфон, дрібні речі або тримати руки, щоб зігрівати їх. А головне – костюм застібається, розстібається за допомогою блискавки. Тобто перетворитися на улюбленого героя ви можете буквально за пару секунд.

Кігурумі відшивають з м'якої приємної на дотик плюшевої тканини. Обов'язково використовують гіпоалергенні матеріали, оскільки такі костюми часто виготовляються і для маленьких діток. Серед основних переваг такого одягу:

  • практичність та підвищений комфорт;
  • стильний нестандартний дизайн та широкий асортимент різних форматів;
  • приємне тактильне відчуття тканини;
  • використання гіпоалергенних матеріалів та абсолютно безпечної фурнітури.

Зручність костюма призвела до того, що в Японії людей у кігурумі можна часто зустріти навіть на вулиці. Вони використовують комбінезон як одяг для походу в магазин, нетривалих прогулянок, наприклад, за чашкою кави тощо.

Як вибрати кігурумі?

Щоб кігурумі було не просто гарним, а й максимально зручним, потрібно правильно підійти до вибору комбінезону. При цьому складнощів тут немає: вільний фасон дозволяє легко підібрати модель для будь-якого типу фігури. Головне орієнтуйтеся на зріст: ретельно заміряйте себе чи дитину перед покупкою комбінезону.

І пам'ятайте, що кігурумі належить до вільного типу одягу. А значить, якщо ви вибираєте між моделлю трохи менше і трохи більше, віддавайте перевагу другому варіанту – так ви уникнете скутості рухів і дискомфорту.

Часто покупці цікавляться, чи можна використовувати кігурумі як піжаму? Тобто, наскільки комфортно спати в такому костюмі? Якщо правильно підібрати модель та вивчати склад тканини, можна сміливо стверджувати, що кігурумі стане чудовою піжамою для дорослих та дітей. Костюм досить просторий, не сковує рухів, відрізняється підвищеною м'якістю. І що найголовніше – добре зберігає тепло.

Головне знайдіть тканину, що забезпечує ще циркуляцію повітря і перешкоджає надмірному потінню тіла уві сні. Більшість моделей кігурумі використовуються як піжама. Особливо в холодну пору року – велюрова чи махрова основа швидко зігріває та добре утримує тепло.

Ми працюємо по всій Україні

Даруємо 1000 грн за краще відео!Хочу