Що таке сліпи для новонароджених

Сліп - це дуже зручний комбінезончик із закритими ручками і ніжками для сну і неспання новонародженого, який захищає тіло крихітки і не сковує її рухів. Переваги сліпів відчує і малюк і мама, головне вибрати правильний тип (фасон), оскільки їх багато.

Ми допоможемо Вам розібратися з питанням: що таке сліпи для новонароджених. Для цього ми розглянемо наступні моменти:

  • Як виглядають сліпи.
  • Особливості сліпів.
  • Типи (фасони) сліпів.
  • Переваги сліпів.
  • Як вибрати правильні сліпи для новонародженого.

сліпи для новонародженнихЯк виглядають сліпи (https://arlekin.ua/catalog/yaselniy/chelovechki).

Сама назва «сліп» пішло від англійських слів: sleep (спати) або slip (легко рухатися, ковзати). Так і є, завдяки вільному крою, в сліпі малюкові легко і зручно рухатися - ніщо не сковує руху ручок і ніжок, і дуже комфортно спати, оскільки в правильно вибраному сліпі ніщо не давитиме або не натиратиме ніжну шкіру малюка.

Сліп - це своєрідне з'єднання повзунків з сорочечкою, тобто виглядає, як комбінезончик. Його ще називають «чоловічок», «піжама», «комбінезон».

Сліпи шиють, як правило, з натуральних тканин. При виборі сліпів для новонароджених, уникайте синтетики.

Особливості сліпів:

  • Сліпи універсальні - вони зручні і для сну, і для прогулянок, і для неспання. Сліпи забезпечують комфорт малюкові і не сковують його рухів;
  • У сліпах тільце крихітки буде повністю закрито, завдяки цьому малюк не замерзне;
  • Для літа і жаркої погоди краще надівати бавовняні або трикотажні сліпи, а в холод краще використати велюрові, баєві або флісові сліпи;
  • Сліпи мають вільний крій, і в них шкіра малюка відмінно дихає, що дозволяє уникати попрілостей;
  • Сліпи легко надівати і знімати.

Типи (фасони) сліпів. Сліпи розрізняють:

  1. по тканинах;
  2. по видах застібок;
  3. по фасонах;
  4. залежно від розташування кнопок.

Отже,

  • Залежно від тканин з якої шиють сліпи:

  1. літніми і легкими - з бавовни і м'якого трикотажу;
  2. зимовими і щільними - з напівшерстяних тканин, флісу, велюру, махри, баєві.
  • Залежно від видів застібок:

  1. на кнопочках. Це найзручніший різновид застібки, вона чудово підійде, як для новонароджених, так і для дітей старше. Такий тип сліпів дуже легко застібається і розстібається, а кнопки абсолютно не заважають малюкові під час пильнування і під час сну;
  2. на завязочках. Такі сліпи зручні для новонароджених, оскільки вони не давлять і не пережимають. А ось після напівроку малюки дуже допитливі і тому завязочки будуть постійно розв'язані або у роті у малюка;
  3. на блискавці. Ці сліпи підійдуть для діток віком в один рік і старше. Така застібка часто буває в тепленьких сліпах, що буде зручно для неспання і ігор;
  4. на гачках. Такі сліпи підійдуть для новонароджених, оскільки дітки старше активніші, а гачки мають властивість розстібатися від різких рухів, при поворотах і тому подібне;
  5. на гудзичках. Такі сліпи відрізняються відмінною фіксацією. Підійдуть для діток будь-якого віку. Але їх головний недолік в тому, що такі сліпи довго розстібати і застібати. Тому не купуйте багато таких сліпів.
  • Залежно від фасону:

  1. Сліпи з рукавицями (царапками) і слідами (шкарпеточками). Це ідеальний варіант для новонароджених (для перших місяців життя). У новонароджених погана терморегуляція, а завдяки подвійному шару тканини, їх пальчики не мерзнуть, оскільки надійно захищені. Але не купуйте багато таких сліпів, адже малюки швидко зростають;
  2. Сліпи з шкарпеточками, що відвертаються. Дуже зручні на виріст, адже коли дитина підросте, ви легко можете прибрати закоти і надіти шкарпеточки;
  3. Сліпи з резиночками на рукавах і штанцях. Такі сліпи бувають з довгими або короткими штанцями і вони зручні для будь-якого віку на будь-який сезон.
  • Залежно від розташування кнопок:

  1. Кнопочки від шиї йдуть по центру і розходяться до ніжок: ця модель буде зручним для малюка у віці від 0 до 3 місяців, її зручно надівати, оскільки вам досить тільки застебнути кнопки.
  2. Кнопочки від шиї йдуть по центру і спускаються до однієї ніжки: буде зручним для малюка у віці після 3 місяців.
  3. Кнопочки на спині: не беріть такі моделі для новонароджених, оскільки їх не зручно надівати і знімати, оскільки малюки не тримають голову, а також в них вкрай не зручно міняти підгузники. Такий сліп буде зручним для діток від року і старше.

Переваги сліпів.

  1. Зручність для новонародженого і мами - як би ваш малюк не крутився, в сліпі його спинка завжди буде закрита; і сліп не зіб'ється в комок, як сорочечка. При цьому  сліпи мають кишеньки для ручок, тобто замість сорочечки, повзунків і царапок - Вам треба одягнути всього один предмет одягу. Одягати сліп дуже просто - досить розстебнути всі кнопки на сліпі, перетворивши його на своєрідну ганчірочку, викласти малюка в центр і завдяки кнопкам - зібрати сліп прямо на малюку.
  2. Комфорт для новонародженого - завдяки вільному крою і відсутності резинок, сліпи не натирають шкіру, не давлять і не пережимають пупкову ранку, що ще не зажила, у самих крихітних, як наприклад повзунки.
  3. Заощадження часу і нервів - оскільки новонародженим доводиться дуже часто міняти підгузники - хороший сліп зробить цю процедуру зручною і швидкою. На відміну від повзунків, сліп не треба повністю знімати, досить розстебнути кнопки між ніжок і вуа-ля: підгузник знятий. Мама не нервує, малюк не плаче.

Як вибрати правильні сліпи для новонародженого.

При виборі і купівлі сліпів пропонуємо врахувати рекомендації від досвідчених матусь:

  • вибирайте речі, що надіваються знизу, оскільки груднички не тримають голову.
  • важливо звернути увагу на застібки. Оптимальним варіантом для найменших - сліп з кнопками або зав'язками, де застібки йдуть від шиї по центру і розходяться до ніжок. Завдяки такому фасону мама легко змінить підгузник навіть сплячому малюкові.
  • не купуйте надто багато сліпів на перших порах - адже малюки дуже швидко ростуть. Достатньо 5-6 штук. Якщо два-три сохне, один на малюку, а парочка - про запас.
  • купуйте для новонароджених сліпи тільки з натуральних тканин. Відмінним варіантом буде сліп з 100% бавовни. У такому сліпі малюкові буде не жарко влітку, а в холод, Вам досить надіти згори щось тепле і малюк буде зігрітий.

Сліпи дуже зручні для новонароджених. Наприклад, на виписку з пологового будинку в прохолодну погоду чудово підійде нарядний велюровий сліп, його ви зможете надівати для візитів до лікаря, для прийому гостей або походу у гості. А на кожен день малюкові (для сну і пильнування) підійде більше практична тканина: бавовна, фланель, бавовняний трикотаж.

Краще менше, але краще: яскраві синтетичні сліпи від маловідомих виробників частенько містять шкідливі складові. Тому відмовтеся від неякісних сліпів. Дивіться на склад тканини. Рекомендуємо вибирати якісні сліпи з натуральних тканин.

Ми працюємо по всій Україні

Даруємо 1000 грн за краще відео!Хочу