Що робити, якщо дитина не хоче надівати шапку?

Як змусити дитину надівати шапку?

Відмовлятися він від неї може з різноманітних причин, наприклад, невідповідність розміру. Якщо головний убір занадто маленький, він може давити на лоб або вуха. Якщо він занадто великий, шапка постійно сповзатиме з різних сторін, закриватиме огляд, що також сподобається небагатьом. Серед поширених причин можна назвати і порушення режиму температур. Якщо дитині занадто жарко, вона скидатиме шапку автоматично. Естетичні переваги також не можна виключати. Дитина може не вимовити слова свого незадоволення, але продемонструвати це відмовою носити головний убір. Дуже важливо з'ясувати причину, щоб розв'язати проблему. Але це можливо далеко не завжди. Тому потрібно старатися як можна уважніше і відповідальніше підходити до вибору головного убору, враховувати розмір голови й інші чинники.

Якякі можливість, можна спробувати вибрати шапку разом з дитиною. Якщо вона ще не розмовляє, можливо, вона якось іншим способом продемонструє свою схильність до того або іншого головного убору. Змушувати дитину робити вибір не варто. Ідеально, якщо вона сама захоче це зробити. Є варіант з тим, щоб зацікавити малюка. Для цього на шапку можна наклеїти щось цікаве, наприклад, аплікацію. Можна пришити значок або яскравий гудзик. Щоб вибрати для цього ідеальний предмет, можна висипати перед малюком безліч подібних речей. Якщо він серед великої купи виділить один, його і потрібно вибирати. Можна спробувати створити новий головний убір, якщо старий абсолютно точно відмітається малюком.

Простий спосіб зацікавити дитину носити шапку

Зацікавити малюка можна на особистому прикладі. Один з батьків повинен взяти шапку дитини і приміряти її на себе. Практично всі діти намагаються активно наслідувати дорослих. Тому є висока частка ймовірності, що і дитина надіне шапку, заздалегідь надіту мамою або папою. Батькам потрібно перестати самим ходити з непокритою головою. Такий приклад позитивно вплине на бажання дитини користуватися шапкою.

Якщо шапка підходить за розміром, не заподіює ніякого дискомфорту, треба постаратися змусити малюка надівати її. У такому разі відмова має психологічне походження. Треба постаратися вмовити дитину, для чого можна користуватися її улюбленими іграшками і іншими підручними засобами. Головне знати міру, щоб не давити на дитину занадто сильно. Умовляння потрібно проводити максимально дипломатично і акуратно. Вони мають бути короткочасними. Не можна довго давити на дитину. Краще зробити це багато разів, але помалу. Покарання і примуси - це неприйнятні способи, які варто відкинути. Користуватися можна тільки ввічливими проханнями, деякими хитрощами або умовляннями.

Ми працюємо по всій Україні

Даруємо 1000 грн за краще відео!Хочу