Догляд за трикотажним одягом - правильне прання і прасування

Незважаючи на практичність, комсомольський трикотаж - делікатний матеріал і вимагає уваги під час прання та прасування. Такий одяг прослужить вам набагато довше і не втратить своїх естетичних і експлуатаційних якостей, якщо ви будете слідувати нескладним рекомендаціям.

Прання трикотажу

прання трикотажуПрати трикотажні речі рекомендується в теплій, не вище 40 градусів Цельсія, воді, оскільки більш висока температура може привести до усадки виробу або втрати кольору. При цьому необхідно одяг розділити за кольором, складом полотна і ступенем забруднення. У якості прального засобу краще застосовувати м'які рідкі засоби без відбілювачів, які не тільки відмінно впораються із забрудненнями, але і дбайливо ставляться до волокон тканини, пом'якшують їх структуру.

При ручному пранні намагайтеся менше терти і перекручувати, оскільки від цього волокна можуть деформуватися і ваша річ безповоротно втратить свою форму. У сучасних пральних машинах для прання трикотажу можна застосовувати спеціальну делікатну програму або режим ручного прання.

Сушка трикотажу

Перед сушкою трикотажні вироби потрібно добре вирівняти, розправити зім'яті місця. Особливо делікатні речі або вироби з вовни рекомендується злегка віджати в рушник і сушити в горизонтальному положенні.

Прасування трикотажу

Трикотажні речі не сильно мнуться, проте все одно вимагають прасування. Гладити трикотажний одяг краще з виворітного боку, особливо, якщо на ній є аплікації, вишивки та інші декоративні елементи. Намагайтеся не сильно розігрівати праску - оптимальна температура нагріву її поверхні становить близько 110 градусів. Краще використовувати легке відпарювання.

І ще, дотримуйтесь інструкцій, зазначених на етикетці до виробу, і ваш одяг буде довго радувати вас своєю якістю і зовнішнім виглядом.

Ми працюємо по всій Україні

Даруємо 1000 грн за краще відео!Хочу