Правила і поради по догляду за виробами з трикотажу

Трикотаж - популярна і приємна тканина, яку часто використовують для створення виробів не лише на зиму, але і теплу пору року. Особливість в тому, що його в'яжуть, а не тчуть. Волокно з натуральних матеріалів відмінно пропускає повітря і вбирає вологу. Більшість видом трикотажу добре тримає форму при правильному догляді, спокійно переносить ручне прання і швидко сохне.

Важливо: головне правило догляду полягає в тому, що чим більше петлі в полотні, тим з більшою обережністю за ним треба доглядати. Краще всього здавати одяг з вовняного трикотажу в хімчистку.

Прання трикотажних виробів

Трикотажні вироби слід прати вручну. Але при цьому є декілька правил.

  1. Одяг не труть, а стискають, інакше з'являться кругляки.
  2. Прати і полоскати треба у воді однакової температури, щоб не було усадки.
  3. Виріб може линяти після купівлі. Щоб цього не сталося, сполосніть його в холодній воді з додаванням оцту, які закріпить фарбу.
  4. У пральній машинці використайте щадний режим, не включайте віджимання і сушку - зробіть це вручну після. Не купуйте порошки з вибілювачем. А для делікатного трикотажу (кашемір, мохер, Ангора) беріть спеціальні засоби.
  5. Якщо у вас набір з одягу різних кольорів, періть їх окремо, щоб вони не прилипали один до одного.
  6. Ідеальною для прання буде м'яка вода. Якщо вона жорстка, додайте 1 чайну ложку звичайної соди.
  7. Категорично не можна замочувати трикотажні вироби довше, ніж на півгодини. Вода при цьому має бути прохолодною, щоб полотно не сіло і не звалялося.
  8. Якщо на одязі є плями, прати треба за певними правилами: в тазку з водою розведіть засіб, просочіть всі місця з плямами і залиште на десять хвилин. Потім періть як завжди.

Пам'ятайте: якщо одяг з трикотажу вам трохи малий, то можна прати і полоскати у воді різної температури, замочувати в теплій, щоб виріб трохи витягувався. Але є ризик не розрахувати температуру і час і зіпсувати річ.

Прасування і сушка виробів з трикотажу

Прання позаду, але в процесі сушки і прасування є свої особливості.

  1. Не вішайте трикотаж після прання. Він висохне, але розтягнеться. Краще розкласти його акуратно на рушнику, накрити згори марлею або сухою тонкою тканиною. За годину можна поміняти верх і низ, що просушування йшло далі.
  2. Висушений одяг гарненько відпарте з лицьового боку, ледь-ледь торкаючись праскою. Якякі вишивка, прінт, високий ворс, то це робиться з виворітного боку.
  3. Всі рельєфи на трикотажі відпарювати не можна, інакше вони перетворяться на плоскі.
  4. Трикотаж створений з петель. Тому, поки він мокрий, легко можна трохи подовжити або укоротити рукави, низ, горловину і так далі
  5. Якщо в одязі є вставки зі шкіри, хутра або замші, то виріб краще віддати в хімчистку.

Догляд за трикотажем - досить проста річ, якщо знати нехитрі правила. Головне розуміти, що якщо забруднення велике, є вставки з інших матеріалів або декорування у вигляді вишивки, стразів, паєток, то краще віддати одяг в хімчистку.

Так само вас може зацікавити: Дитячий спальний трикотаж

Ми працюємо по всій Україні

Даруємо 1000 грн за краще відео!Хочу