Одягаємо малюка за погодою: рекомендації і таблиці для різних температур і вікових груп

як правильно одягати дитину по погоді

Перед виходом на вулицю, батьки задумуються: «Як правильно одягнути дитину?». Важливо, щоб діти під час прогулянок не мерзли та не перегрівалися. Потрібно дотримуватися «золотої середини». Але де ж вона? Пропонуємо розглянути це питання більш обширно та детальніше обговорити, як одягнути дитину за погодою, враховуючи її вік.

Вибір дитячого одягу на прогулянку: загальні рекомендації

Прогулянки – важливий ритуал для кожної дитини. Малюкам цікаво пізнавати світ, не залежно від погодних умов. Головне завдання батьків – правильно одягнути дитину. При цьому, необхідно враховувати такі рекомендації:

  • обирати виключно якісний одяг. Речі, які постійно контактують з ніжною шкірою малюка, мають бути максимально натуральними. Допустиме додавання невеликої кількості синтетичних волокон для покращення зносостійкості одягу, однак їх має бути не більше 20%;
  • змінювати домашній одяг на інші речі. В приміщенні дитина активно рухається, потіє, їсть. Тому речі можуть бути вологими, забрудненими і т. д. Краще замінити домашні елементи гардеробу на сухі та чисті вже безпосередньо перед прогулянкою;
  • одягнути памперс. Аби він не протік в непідходящий момент, перед прогулянкою краще змінити його на чистий;
  • одягати дитину останньою. Спочатку мають збиратися батьки. В іншому випадку малюк встигне спотіти.

Щоб швидко зібрати дитину на прогулянку, необхідно завчасно підготувати речі та зібрати іграшки, які знадобляться на вулиці. Важливо, щоб дитина звикла до конкретного порядку дій. Таким чином навіть у малюків до 1 року, буде чітка асоціація одягання-прогулянка. Відповідно, цей процес займатиме менше часу та не викликатиме істерик. Це дуже важливо, оскільки більшість дітей не дуже люблять саме процес одягання.

Одяг по сезону та віку

Зима є найскладнішим періодом для батьків, оскільки дуже важливо не тільки правильно, а й швидко одягнути дитину. В цю пору року слід дотримуватись правила багатошаровості. Варто одягати:

Між кожним шаром має бути повітря, тому не слід обирати речі, які занадто обтягують тіло.

Залежно від віку дитини, комплект зимового одягу може варіюватися. Більш детальніше це можна побачити у таблиці.

Вік

0-1 рік

1-3 роки

4-6 років

Набір одягу

  • Боді з закритими рукавами або повзунки та кофтинка. Також потрібна тоненька шапочка.
  • Утеплений чоловічок та шкарпетки.
  • Зимовий комбінезон або конверт, шапка, при необхідності, шарф.
  • Трусики та майка, легка кофтинка, колготи або підштаники.
  • Тепла кофта чи водолазка і шкарпетки.
  • Зимовий комбінезон, шапка, шарф, рукавиці та відповідне взуття. 

Це базові рекомендації, які допоможуть обрати одяг для дитини в зимовий період. Однак температура повітря може суттєво змінюватися, тому варто вносити корективи, враховуючи погодні умови та індивідуальні особливості теплообміну конкретної дитини.

Як одягати дитину восени та весною: рекомендації по віку

Ці пори року мають лише єдиний недолік – різкий перехід від холоду до тепла та навпаки. Тому варто обирати дитячий одяг, який можна буде зняти або одягнути під час прогулянки, в разі необхідності.

В таблиці наведений приблизний перелік одягу для дітей віком від 0 до 6 років.

Вік

0-1 рік

1-3 роки

4-6 років

Одяг

Асортимент елементів дитячого гардеробу доволі великий. На весну та осінь обов’язково слід придбати декілька теплих та тоненьких костюмів. Комбінуючи їх, буде можливість обирати підходящі варіанти нарядів на будь-яку погоду.

Дитячий гардероб: вибір речей для літнього сезону

Найпростіше влітку одягати маленьких діток, які практично весь час сплять в колясці. При сильній спеці, їм достатньо одягнути лише памперс та накрити легенькою пелюшкою з натуральних тканин.

Зі старшими дітками клопотів трішки більше. Однак навіть для них обрати стильні літні наряди доволі легко, оскільки асортимент одягу дуже великий.

Пропонуємо ознайомитися з рекомендаціями в таблиці, де наведений перелік базових елементів гардероба, які варто купити малюкам різного віку.

Вік

0-1 рік

1-3 роки

4-6 років

Одяг

Декілька боді, повзунків та трикотажних шапочок. Легкий літній комплект та теплий костюм чи чоловічок для холодних вечорів.

Майки, футболки, шорти, пісочники, бриджі, сарафани та сукні (для дівчаток), декілька головних уборів.

Для хлопчиків: шорти, майки та футболки, легкий спортивний костюм, штани, головний убір.

Для дівчаток: літні костюми, сукні, сарафани, майки та спідниці, шорти, тонкі штани та кофтинки, головний убір.

Серед різноманіття дитячого одягу, легко обрати яскраві елементи гардероба для діток будь-якого віку. Придбавши базовий набір речей, буде зручно комбінувати їх між собою, створюючи нові образи, залежно від погоди.

Загальні вимоги для одягу

При виборі дитячих речей, варто звертати увагу навіть на найдрібніші деталі. Важливо, щоб одяг відповідав ключовим вимогам. А саме:

  • безпечність. Мова йде про якість швів, кріплень, застібок і т. д. Всі елементи мають бути безпечними та не створювати дискомфорт дитині;
  • натуральність. Особливу увагу слід приділяти вибору речей для першого шару, тобто тих, які протягом тривалого часу контактують з ніжкою шкірою. Чим більше в складі тканини натуральних волокон, тим краще;
  • повітропроникність. Натуральні тканини «дихають», на відміну від синтетики, в якій дітки швидко спарюються;
  • візуальні характеристики. Якщо до 1 року діткам не так важливо, що їм одягають батьки, то пізніше вони можуть капризувати, якщо річ не подобається. Тому чим старша дитина, тим більше свободи у виборі елементів гардероба потрібно давати дитинці.

Також необхідно купувати речі, враховуючи індивідуальні параметри малюка. Впритул чи на виріст – не дуже хороша ідея, оскільки дітки активно пізнають світ і будь-який дискомфорт псує їм настрій. Оптимальний варіант – покупка одягу безпосередньо у виробника. Таким чином вдасться мінімізувати затрати на оновлення дитячого гардеробу, обрати речі, які відповідають заявленій розмірній сітці, та швидко замовити все необхідне, навіть не виходячи з дому.

Ми працюємо по всій Україні

Даруємо 1000 грн за краще відео!Хочу